El reconegut segell de música clàssica Deutsche Grammophon aposta per la JONC i la JONDE


Ha editat el DVD dels Gurrelieder de Schoenberg, que es presenta dimecres 5 d’octubre a Madrid, per la seva qualitat musical i visual

Barcelona, 7 d'octubre del 2011

Es tracta de l’únic enregistrament existent en format de DVD d’aquesta obra mestra de Schoenberg, interpretada per músics de casa nostra i dirigida pel català Josep Pons. La qualitat musical i també l’estètica audiovisual del vídeo ha portat a Deutsche Grammophon a incorporar la gravació al seu catàleg de venda habitual. La publicació inclou les actuacions fruit de la unió del talent d’aquestes dues orquestres juvenils, la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i la JONDE (Joven Orquestra Nacional de España), entrevistes i imatges del backstage.

La JONC i la JONDE es van renuir el 2008, sota la refinada i sàvia batuta de Josep Pons, per oferir juntament amb un magnífic elenc vocal, una extraordinària visió dels Gurrelieder de Schoenberg. És una creació primerenca de l’autor vienès que segella el canvi de segle i obre les portes a la modernitat musical.

   

Tràiler del documental d'Igor Coradellas



L’any 2008 és, sens dubte, una data significativa tant per la Joven Orquesta Nacional de España com per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, ja que es van celebrar el 25è i el 15è aniversari, respectivament, de la creació d’ambdues. Per aquest motiu, i com a mostra de la fraternitat i bona sintonia, la JONDE i la JONC van decidir sumar els seus esforços en un encontre comú.

Per tots aquests motius es va escollir una obra de gran envergadura, els Gurrelieder d’Arnold Schoenberg, que possiblement representa l’últim gran moment del post-romanticisme europeu, de la mà d’un dels autors més significatius de la història de la música. Al costat de 145 instrumentistes, repartits equitativament entre les dues orquestres, es va poder comptar amb la participació de quatre institucions corals catalanes. Tots ells, juntament amb els destacats solistes i el director convidat, Josep Pons, van ser els encarregats de portar a terme una iniciativa espectacular que ara queda recollida per la posteritat amb un fantàstic DVD dirigit per Igor Cortadellas.
Crèdits
Melanie Diener, soprano
Charlotte Hellekant, mezzosoprano
Nikolai Schukoff, tenor
Francisco Vas, tenor
José Antonio López, baríton
Barbara Sukowa, actriu / narradora

Cor Lieder Càmera: Glòria Coma i Pedrals, direcció
Cor Madrigal: Mireia Barrera, direcció
Orfeó Català: Josep Vila, direcció
Polifònica de Puig-Reig: Ramon Noguera, direcció

JOVE ORQUESTRA NACIONAL DE CATALUNYA
JOVEN ORQUESTA NACIONAL DE ESPAÑA
JOSEP PONS, direcció
IGOR CORTADELLAS, director del video i del documental

Aquest encontre no tenia precedents fins el moment, en la recent però ja intensa història de les joves orquestres espanyoles. Amb aquesta col·laboració es va donar un pas més enllà, i es va complir amb el principal objectiu de tota jove orquestra: la realització conjunta d’una activitat artístico-pedagògica, culminada amb dos importants concerts a Saragossa i a Barcelona. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada