La JONC tanca el 52è Encontre a L'Auditori


Barcelona, 10 de gener del 2012

La JONC va clausurar ahir el seu 52è Encontre a L'Auditori de Barcelona. Sota la batuta del seu director artístic, Manel Valdivieso, els joves intèrprets van tocar les obres que, durant més d'una setmana, van preparar a Salou amb onze professors convidats, membres de la Chamber Orchestra of Europe.

L'actuació va començar amb les 'Tres sonates del Pare Antoni Soler' del barceloní Ricard Lamote de Grignon (1899-1962) qui va ser violoncel·lista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona.

I continuant amb un recorregut per la música sinfònica catalana, la JONC va oferir el 'Concert per violí i orquestra' del compositor de Sant Celoni Rafael Ferrer, per homenetjar-lo en el centenari del seu naixement, l'any 1911. Una interpretació que va comptar amb la col·laboració del violinista solista valencià Santiago Juan Martin.

Per tancar el tradicional concert de cloenda, els músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya van repassar els quatre moviments de la Simfonia número 3 en Fa Major, op. 90, amb una emoció palpable que es va traslladar al públic.

El realitzador Igor Cortadellas, estret col·laborador de la JONC, va enregistrar la segona peça del concert, 'Concert per violí i orquestra', en un vídeo que trobareu a continuació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada