Creix un 40% el nombre d’inscripcions a les proves d’accés a la JONC


711 joves s’han inscrit a les audicions, 200 més que l’any 2011

Barcelona, 27 de febrer del 2012

Les audicions d’accés a la JONC han registrat un nombre inèdit d’inscripcions aquest 2012. Un total de 711 estudiants de música de totes les escoles i conservatoris de música de Catalunya opten a formar part de la JONC.

Aquesta xifra representa un augment del 42% respecte el 2011 i en comparació a la mitjana de joves que s’han presentat a les proves d’accés de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya des que es va fundar l’any 1993, que normalment s’ha situat en els 500 aspirants.

El passat 6 de febrer es van tancar les inscripcions a les audicions. S’hi podien presentar joves músics que visquin o hagin nascut a Catalunya, així com els que hi estiguin vinculats acadèmicament en l’actualitat, si bé els aspirants d’altres comunitats autònomes poden formar-ne part com a convidats.

Depenent de l’orquestra a la que s’opti hi ha un límit d’edat o bé un altre: mentre que el llindar de la JONC Alevins se situa als 18 anys, el màxim d’edat permesa a la JONC és de 23 i el de la JONC Filharmonia de 30.

En una prova que dura aproximadament cinc minuts, aquests joves han d’interpretar una obra d’estil clàssic (de 1730 a 1830) i tenir a punt els passatges d’orquestra de l’instrument corresponent que proposa la Comissió Artística de la JONC.
Són avaluats per un tribunal format per membres de la mateixa Comissió Artística de la JONC i especialistes de cada instrument. Els aspirants nomenats membres titulars per primera vegada gaudeixen d’un primer període de 2 anys de permanència i, després, poden renovar la titularitat cada any mitjançant noves audicions fins que arribin al màxim d’edat permès.

Des de la direcció de la JONC es fa un valoració molt positiva d’aquest augment de candidats perquè demostra la bona feina que es fa a les escoles de música i als conservatoris catalans, a més de deixar palesa la bona consideració que tenen els alumnes de música del país sobre el projecte pedagògic i cultural de la JONC.



    Fotografia: Josep Molina
     Assaig conjunt de la JONC i la MCO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada