Vuit músics de la JONC entren a l’Acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra


Compartiran escenari amb 37 joves austríacs, alemanys i anglesos

Barcelona, 5 de desembre de 2012

Vuit músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) han estat seleccionats per formar part del projecte pedagògic de l’Acadèmia 2013 de la Mahler Chamber Orchestra (MCO) que s’iniciarà aquest febrer.

Les proves per escollir els intèrprets catalans es van dur a terme el setembre al 56è Encontre de la JONC a Vila-seca (Tarragona), aprofitant la presència dels professors membres de la MCO a la trobada i d’acord amb la col·laboració que mantenen ambdues orquestres des de l’any passat.

Paral·lelament, la MCO també va fer audicions a Alemanya, Austràlia i Gran Bretanya. El resultat ha estat una selecció de 45 joves de l’Orchesterzentrum de Dortmund, del Royal Northern College of Music, del Ungdomssymfonikerne, de l’Australian National Academy of Music (ANAM) i de la JONC.

Els joves de la JONC escollits són cinc noies i tres nois, entre els quals hi ha dos violinistes, un contrabaixista, una flautista, un clarinetista, un trompista, un trombonista i una arpista. Amb aquest projecte, els joves músics tindran l’oportunitat de conèixer com funciona per dins una orquestra professional del més alt nivell.

A banda del treball formatiu que duran a terme a partir del 15 de febrer, faran una gira per Alemanya amb els membres de la prestigiosa orquestra amb concerts a Dortmund, Essen i Colònia. Dirigits per Pablo Heras Casado, interpretaran Tout un monde lointain, d’Henri Dutilleux i Symphonie Fantastique d’Hector Berlioz. El solista serà Andreas Brantelid.

1 comentari: