La JONC musica la pel·lícula ‘Els Nibelungs’ de Fritz Lang en un concert al Liceu

Els joves músics treballaran la peça en l’Encontre de Setmana Santa

    Font: Liceu

Barcelona, 22 de març de 2013

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) posarà música a l’obra mestra del cinema mut ‘Els Nibelungs’ (Die Nibelungen, 1924) de Fritz Lang en la projecció que acollirà el Gran Teatre del Liceu el proper dissabte 27 d’abril.

Així, la JONC i el Liceu se sumen als actes de celebració del Congrès Mundial de Filmoteques. La col·laboració entre les tres entitats s’emmarca també en les activitats de celebració del vintè aniversari de la jove orquestra, nascuda l’any 1993.
Durant l’Encontre de Setmana Santa, una vuitantena de músics de la JONC treballaran la peça, escrita per Gottfried Huppertz, per poder-la representar durant la projecció. Ho faran amb el suport i seguiment d’un equip format per una quinzena de professors locals, la majoria d’ells, ex membres de la JONC.

L’Encontre es realitzarà a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) durant la Setmana Santa i es reprendrà el programa al mes d’abril al Gran Teatre del Liceu.

‘ELS NIBELUNGS’
La música de ‘Els Nibelungs’ va ser pensada per a ser interpretada durant la projecció del film que li dóna nom. Huppertz, col·laborador habitual de Lang, va escriure-la amb l’ajuda de la seva dona Thea von Harbou, a partir de les fonts utilitzades per Wagner en la seva ‘Tetralogia’, i també de l’obra homònima de Friedrich Hebbel de 1862. Precisament, l’actuació al Liceu coincideix amb el bicentenari del naixement de Wagner.

‘Els Nibelungs’ és una superproducció dels estudis UFA-Palast de Berlín (Alemanya). Es tracta d’una pel·lícula en blanc i negre, dirigida pel cineasta alemany Fritz Lang, autor de clàssics del cinema europeu com ‘Metròpolis’ (1927) o ‘M, el vampir de Düsseldorf’ (1931).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada