Josep Pons dirigeix de nou la JONC en el marc del seu 20è aniversari

Josep Pons, que fou el director fundador de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i actualment és el director musical del Gran Teatre del Liceu, és el responsable musical del 59è Encontre de la JONC.

La presència del mestre Pons a la tradicional trobada estiuenca, és un dels plats forts de les activitats organitzades en el marc del 20è aniversari de la jove orquestra, que va ser fundada el 1993. L’Encontre tindrà lloc entre el 28 de juny i el 7 de juliol a l’Escola de música i Conservatori de Vic i al Teatre L’Atlàntida, i congregarà més de cent joves músics del país.

En aquesta ocasió, es treballarà una de les obres més emblemàtiques i grans de la música del segle XX, la Simfonia Turangalîla d’Olivier Messiaen. Per afrontar aquest repte, es compta amb la col·laboració de quinze professors provinents de la Mahler Chamber Orchestra (MCO), dins els acords de col·laboració que la MCO i la JONC tenen establerts.

Aquest programa serà interpretat en tres concerts que tindran lloc a l’Auditori de Girona (5
de juliol), L’Auditori de Barcelona (6 de juliol) i L’Atlàntida de Vic (7 de juliol). Jordi Masó interpretarà la part de piano solista i Philippe Arrieus les ones Martenot.

Josep Pons

Nascut a Puig-reig, es va formar a l’Escolania de Montserrat. Ha estat director titular i artístic de la Orquesta y Coro Nacionales de España(2003-2012) i n’és director Honorari, de la Orquesta Ciudad de Granada (1994-2004) i va ser fundador i director artístic de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure (1985-1997) i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC)(1993-2001). El 1999 li fou atorgat el Premio Nacional de Música.

Des de l’inici de la seva carrera ha treballat tant en el camp simfònic com en el de l’òpera. En els darrers anys està consolidant una important trajectòria internacional, essent assíduament convidat a importants orquestres estrangeres com: BBC Symphony Orchestra, BBC Scottish, Staastskapelle Dresden, Gewandhause Leipzig, Orquestra de Colonia, Radio Berlin Orquestra, Neue Philharmonie de Frankfurt, Dresden Philharmonic, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Radio Hannover, Orquestra de Paris, Orquestra del Capitol de Toulouse, Nacional de Lyon, Orquestra de la Suisse Romande, Residencia de la Haya, Simfònica de Berna, Rotterdam Philharmonic, Simfònica de Götteborg, Simfònica de Malmö, Danish Radio, Orquestra de Cambra de Lausanne, Orquestra Nacional de Bèlgica entre d’altres.

La discografia de Josep Pons inclou trenta-vuit títols, la majoria d’ells guardonats: vint-i-un per Harmonia Mundi France amb L'Orquestra de Cambra Teatre Lliure, la Orquesta Ciudad de Granada i la BBC Symphony Orchestra, nou per a Deutsche Grammophon amb la Orquesta Nacional de España, i vuit més per a diverses companyies.

Els guardons nacionals i internacionals han estat nombrosos:
Diapasón d’Or, CD Compact Awards, CHOC Le Monde de la Musique, 10 de Répértorie, Timbre de Platin, Télérama, Grand Prix du Disque Charles Cross, Cannes Classical Awards i un Grammy.


Ha estat distingit amb el premi “Ciutat de Barcelona” i el premi “Nacional de Catalunya”. L’any 1999 va rebre el “Premio Nacional de Música” que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya, per la seva perllongada i destacada activitat a favor de la música del segle XX, per la qualitat en les seves interpretacions i per l’interès dels seus programes. Actualment és director musical del Gran Teatre del Liceu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada