Una seixantena de músics de la JONC opten a l’Acadèmia de la MCO


Barcelona, 9 de setembre de 2013

Una seixantena de músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) participaran en l’audició que es durà a terme el proper 11 de setembre a Barcelona per accedir al projecte de l’Acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra (MCO) 2014.

Es tracta d’una de les activitats programades dins del 60è Encontre de la JONC que  està tenint lloc al Conservatori Superior de Música del Liceu del 9 a l’11 de setembre. En aquesta trobada els joves intèrprets treballaran tècnica instrumental i passatges orquestrals, que molts dels joves músics es podran trobar quan facin el pas  per accedir a la vida laboral.

Ho faran acompanyats de catorze professors convidats, tots ells membres de la MCO. Aquestes proves es faran per tercer any consecutiu en el marc de l’acord que la JONC manté amb aquesta destacada orquestra europea. A més, formen part del conjunt d’activitats que està desenvolupant la JONC per celebrar el seu 20è aniversari del seu naixement.

Els músics catalans que siguin seleccionats participaran a l’Acadèmia de la MCO 2014, que consistirà en una gira per Alemanya del 7 al 17 de febrer, amb concerts a la Philarmonie d’Essen (14 de febrer); la Konzerthaus de Dortmund (15 de febrer) i la Philharmonic Hall de Cologne (16 de febrer).

En aquests concerts s’oferirà un programa que inclourà les obres ‘Symphonies of Wind Instruments’ d’Stravinsky; ‘Speaking drums’ d’Eötvös; ‘Jeux’ de Debussy, i ‘Chronochromie’ de Messiaen.


Amb aquest projecte, els músics de la JONC escollits tindran l’opció de conèixer com funciona per dins una orquestra professional i del més alt nivell. L’any passat, a més de la JONC, també van participar a l’Acadèmia de la MCO joves músics de conservatoris anglesos, alemanys, noruecs, australians i sud-africans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada