"Deixeu-vos portar"

Barcelona, 2 de juliol del 2012

Avís per a navegants del director artístic de la JONC, Manel Valdivieso, abans de començar el concert dels Alevins d'aquest vespre a L'Auditori de Barcelona: "Deixeu-vos portar"Escortat per una cinquantena de músics d'entre 14 i 18 anys, vestits de negre però amb cara de joves, Valdivieso ha avisat el públic que seria un concert "una mica diferent". I ho ha estat. Per les sorpreses dalt de l'escenari i per la qualitat en la interpretació de les obres de Mendelssohn i Saint Saëns.

El concert ha començat amb un documental que ha ubicat l'auditori en la feina que, des del dimarts, duen a terme els músics més joves de l’orquestra amb un gran equip de professorat al conservatori de música de Vic en el marc del 28è Encontre de la JONC Alevins. 


L’audiovisual ha donat pas a les primeres notes greus i vigoroses del violoncel·lista Pau Codina que ha tocat impecablement el ‘Concert per violoncel núm.1 en La menor, Op. 33’ de Camille Saint Saëns.

Codina va entrar a la JONC Alevins als 10 anys i ara hi ha tornat als 23 com a solista convidat. Ja havia avisat, Valdivieso: “Tindrem el plaer extraordinari d’acompanyar el Pau Codina, un violoncel·lista amb el més exquisit dels sons, amb una manera de fer música molt personal, molt íntima, molt seva i amb una capacitat de comunicació extraordinària”.

Abans de tancar la primera part del concert, els vuit guanyadors del concurs de cambra “intern” que ha organitzat la JONC aquests dies d’Encontre han interpretat, dempeus i en semicercle, el primer moviment de l’Octet de Mendelssohn.

I per acabar, ha estat el torn de la Suite del ‘Somni d’una nit d’estiu’ del citat compositor. En aquest cas, però, els músics han hagut de fer servir les seves qualitats teatrals per moure’s per l’escenari. Han començat estirats al terra com si es despertessin i han acabat emulant una 'big band'. 

I és que aquesta peça ha esta el “tràiler” d’una pel·lícula que es projectarà al gener en format de concert. Una petita mostra del projecte que ha engegat la JONC amb el Servei Educatiu de L’Auditori sota el nom “Somnis de músics”, que reflexionarà sobre els desitjos dels músics i el sentit de la professió i que incorpora un innovador treball d’escena de la mà de Marta Otín. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada