Una vuitantena de músics de la JONC interpreten en concert els últims romàntics

La pianista Alba Ventura és la solista convidada en el 54è Encontre

Barcelona, 9 de juliol del 2012

Més de vuitanta músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) es reuneixen des d’aquest diumenge i fins el divendres 13 de juliol a L’Atlàntida de Vic en el seu 54è Encontre.
Durant una setmana treballaran amb un equip de professors, membres de reconegudes orquestres professionals europees i estatals, un repertori conformat pels “últims romàntics”: Grieg, Prokófiev i Falla.

Entre les obres destaca ‘Peer Gynt’ del norueg Edvarg Grieg (1843-1907), una composició de 1874 que musicava l’obra teatral homònima d’Henrik Ibsen. També estudiaran la ‘Simfonia núm.1 en Re major, Op. 25 “Clàssica”’ del compositor rus Serge Prokófiev (1891-1953) i ‘Noches en los jardines de España’ de Manuel de Falla (1876-1946).

A banda de pertànyer a una mateixa època i de ser nacionalistes, aquests tres autors comparteixen, segons el director artístic de la JONC, Manel Valdivieso, un gust extremadament maniàtic pel detall”. És a dir, l’escriptura de les frases, de les melodies, s’explica fins a la sacietat.

En el marc de les activitats complementàries de l’Encontre, la JONC organitzarà una master class que impartirà la pianista Alba Ventura, solista convidada en els concerts finals de l’encontre d’estiu que tindran lloc el 13, 14 i 15 de juliol a L’Atlàntida de Vic, L’Auditori de Barcelona i el Teatre Kursaal de Manresa.

La master class tindrà lloc el dimecres 11 de juliol de 10 a 13 hores i hi participaran sis alumnes: dos de la JONC, dos de centres superiors de música (un del Conservatori Superior de Música del Liceu i l’altre de l’ESMUC) i dos més en representació del conservatoris de Catalunya (grau mitjà) a proposta de l’Associació de Conservatoris de Grau Professional. L’activitat serà oberta al públic.
                              El director de la JONC, Manel Valdivieso, dirigint els músics. Autor: Josep Molina

L’Alba Ventura és una solista internacional, ha passat pels millors auditoris europeus. En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa ‘rising stars’ que promou ECHO (European Concert Hall Organisation) i, recentment, se li ha atorgat el Premi Impulsa de la Fundació Príncep de Girona. El seu darrer treball discogràfic està dedicat a Rachmaniov i aquesta temporada ha enregistrat obres d’Albéniz amb el piano que va pertànyer al mateix compositor.

Entre les activitats complementàries que organitza la JONC per complementar la formació dels músics, destaca la conferència que dijous 12 de juliol a les 17.30 hores farà la directora del servei educatiu de L’Auditori de Barcelona, Assumpció Malagarriga, sota el títol “La música, una eina de comunicació i educació”.

El 54è Encontre arriba després que una seixantena de músics de la JONC Alevins acabat el seu encontre també a la ciutat de Vic. En total són 140 els músics que han participat als l’Encontres d’Estiu de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) que es clouran el 19 de juliol. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada